Saturday, March 3, 2012

Kookoskook porgandi, sidruni ja mandliga



Avastasin enda jaoks mahetoodete poest kookosjahu, mida saab edukalt kasutada nii kookide kui ka muude magustoitude sees. Jätab koogile hästi mõnusa tekstuuri ja kookosmaitse ei kao ka kuskile! Mina proovisin seda jahu sobitada porgandi ja sidruniga. Porgand annab veidi rõõmsat värvi ja mahlasust, sidrun lisab hapukust ning mandlilaastud koos suhkruga teevad katte meeldivalt krõmpsuvaks..
Vaja läheb:
150 g võid
3 muna
1 dl nisujahu
0,8 dl kookosjahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillsuhkrut
1 dl suhkrut
1/2 sidrun
1 suur porgand (nii, et saad u 3 dl riivitud porgandit)
40 g mandlilaaste
2 spl fariinsuhkrut

Vahusta toasoe või suhkru ja munadega. Pigista hulka poole sidruni mahl ja lisa ka riivitud sidrunikoor ja porgand. Sega omavahel nisu- ja kookosjahu, lisa hulka sool ja küpsetuspulber. Sega jahusegu või-munasegu hulka ja vala taigen võitatud koogivormi. Raputa peale mandlilaastud ja suhkur. Küpseta kooki 180 kraadises ahjus 30 minutit.

No comments:

Post a Comment