Muu

Õunastruudel


Meeletult krõbe ja rabe ja hõrk… Maitseb nii luksuslikult, samas jällegi nii koduselt, et sa lihtsalt tahaksidki seda sööma jääda. Mina tegin veel juurde hapuka sidrunikastme ja lisasin õuntele juurde ingverit.
Retsept Angeelika Kangi varamust.
Vaja läheb:

Taigen:

3 dl nisujahu

2 spl õli
0,5 tl soola
0,5 tl õunaäädikat
1 dl vett

Täidis:

800 g hapusid õunu

1 dl fariinsuhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 tl kaneeli
2 spl suhkrustatud ingveri tükikesi
2 dl riivsaia
150 g võid

Esmalt valmista taigen. Sega jahu ja sool. Teises kausis sega vesi, õli ja äädikas. Vala jahu veesegusse ja sega kõik ühtlaseks. Sõtku tainast laual viis minutit, määri pealt õliga ja keera kilesse. Lase seista üks tund. Täidise jaoks koori õunad ja tükelda. Sega õunte hulka suhkur, kaneel ja tükeldatud ingver. Sulata kastrulis või. Pool sulanud võikogusest vala pannile ja prae selles riivsaia umbes viis minutit. Sega riivsaiasegu üunte hulka.

Rulli taigen jahusel laual paberõhukeseks piklikuks tükiks. Tõsta peale õunasegu ja keera tihedalt rulli. Keera taignaotsad struudli alla, et täidis küpsemise ajal välja ei valguks. Pintselda struudel pealt sulavõiga ja küpseta 200 kraadi juures 40 minutit. Iga 10 minuti tagant pintselda struudlit võiga, nii saad mõnusalt krõbeda maiuse. Jahuta ja serveeri jäätise või sobiva kastmega.

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri