Saturday, December 17, 2011

Kirsine ja šokolaadine juustukook





Kook, mille tegin enda sünnipäevaks ehk siis juba ammu-ammu. Maitses aga päris mõnusasti, täpselt nii nagu üks rammus juustukook maitsema peabki- palju šokolaadi, toorjuustu, hapukaid kirsse ja muud hääd.


Vaja läheb:

200 g šokolaadiküpsiseid

1 spl fariinsuhkrut

80 g võid

Täidis:

400 g toorjuustu

300 g vaniljekohupiimakreemi

100 g tumedat šokolaadi

4 muna

1 dl suhkrut

2 tl vanillsuhkrut

2 dl kompotikirsse


Purusta kõigepealt šokolaadiküpsised ja sega siis hulka sulavõi ja fariinsuhkur. Suru saadud sega küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja. Sulata šokolaad vesivannil. Sega omavahel toorjuust, kohupiim ja suhkur. Vahusta hulka munad. Tõsta siis pool toorjuustusegust teise kaussi ja vala sinna hulka jahtunud sulašokolaad. Vala küpsisepõhjale kõigepealt hele ja siis tume toorjuustusegu. Kõige lõpuks aseta koogile ka kirsid. Küpseta 160 kraadises ahjus umbes 50 minutit ja seejärel üleöö külmas.





No comments:

Post a Comment