Saturday, September 3, 2011

Jogurtitort karamellikattega




Selle tordiga tähistasime seekordset esimest (minu jaoks viimast esimest) koolipäeva ja samuti õe koju naasmist. Tort maitses väga kergelt ja suussulavalt, just nii nagu peab. Parimaks tunnistati tordi juures iirisekommidest mõnus kate:)

Retsept pärineb koogiingel Nadja varamust- "Nadja koogid"


Vaja läheb:

Põhi:

200 g Digestive küpsiseid

100 g võid

poole sidruni koor


Täidis:

500 ml ahjuõunajogurtit

400 ml vahukoort

100 g suhkrut

3 spl želatiini + 150 ml apelsinimahla


Kate:

100 g iiriseid

100 ml vahukoort

1 tl želatiini


Purusta küpsised ja sega riivitud sidrunikoore ja sulavõiga. Suru saadud segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja. Sega omavahel jogurt, suhkur ja lisa ka vahustatud koor. Paisuta želatiin mahlas ja sulata. Jahuta veidi ja lisa želatiinisegu pidevalt segades jogurtisegule. Vala küpsisepõhjale ja aseta 2 tunniks külma.

Katte jaoks paisuta želatiin 50 ml-s vahukoores. Ülejäänud vahukoor vala koos iiristega potti ja sulata nõrgal kuumusel. Lõpuks lisa iirisesegule ka želatiin ja jahuta kastet. Kata tort kastmega ja hoia veel umbes 30 minutit külmkapis. Kaunista tort puuviljadega.


No comments:

Post a Comment