Muu

Kolmekihiline iludus mustika, pähklivõi ja banaaniga

Mõte kasutada mõnusat soolakat pähklivõid tordi koostisosana mõlgutas peas juba pikemat aega. Millalgi nägin kellegi blogis kooslust banaanist ja maapähklivõist ja sellest see idee alguse saigi… et aga veel põnevam oleks otsustasin lisaks veel ühe maitse, mis tundus torti sobivat teistele seltsiks tuua. Noja nii see sündis.

Selle tordi valmistamine võtab küll omajagu aega, kuid tulemus korvab selle mitmekordselt.. vähemalt minu jaoks. 😉

 

Tordiks läheb vaja:
Põhi:

 

200 g küpsiseid (Digestive)

50 g võid
1 muna

1. kiht:

200 g maitsestamata toorjuustu

0,5 dl vahukoort
50 g kohupiimapastat (magustatud)
2 dl mustikaid
2 spl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
2,5 lehte želatiini+ 3,5 spl piima

2.kiht:

 

200 g maitsestamata toorjuustu

0,5 dl vahukoort
50 g kohupiimapastat (magustatud)

100 g maapähklivõid

2 spl fariinsuhkrut
2,5 lehte želatiini+ 3,5 spl piima

3. kiht:

 

200 g kohupiimapastat (“Tere” banaanimaitseline)

1 suur banaan (ca 170 g koos koorega)
1 dl vahukoort
1 tl vanillsuhkrut
1 spl suhkrut
3 lehte želatiini + 4 spl piima

Kaunistuseks:

 

50 g piimašokolaadi

 

Purusta küpsised ja sega jahtunud sulavõi ning munaga. Suru küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja. Vahusta omavahel toorjuust, kohupiim, vahukoor ja suhkrud. Püreesta mustikad ja lisa segule. Paisuta želatiinilehti 5 minutit vees ja sulata siis kuumas piimas. Jahuta veidi ja lisa siis teiste ainete hulka. Vala mustikasegu põhjale ja hoia 30 minutit külmkapis, et see saaks veidi tarretuda.

Teiseks kihiks vahusta toorjuust, kohupiim, vahukoor, pehme pähklivõi ja suhkur kõik omavahel segamini. Tee želatiinilehtedega samamoodi nagu eelmise kihi puhul ja sega siis pähklivõimassi hulka. Vala kogu segu esimese kihi peale ja pane jälle vähemalt 30 minutiks külma.

 

Viimase kihi jaoks püreesta banaan ja sega see omavahel vahustatud kohupiima ja vahukoore hulka, lisa suhkrud ja želatiinisegu ning vala ülejäänud kihtidele. Jäta tort soovitatavalt üheks ööks külmkappi ja kaunista siis sulatatud või riivitud šokolaadiga.

 

 

 

Banaani-kreem

 

 

Maapähklivõi-kreem

 

Mustika-kreem

Sulle võivad veel meeldida

2 kommentaari

  • Reply
    Liisbeth
    august 17, 2011 at 8:53 p.l.

    merkaaa, see kook on ebareaalllneeeeeeee… i-i-i-i-wanna-taste-it!!!!!

  • Reply
    Merilin Siimpoeg
    märts 17, 2012 at 8:11 p.l.

    muhaha

  • Kommenteeri