Thursday, June 9, 2011

Kõrvitsakook halvaa ja kõrvitsaseemnetega







Enne kui külmkapp uute marjadega täituma hakkab, tuleb vana-hea kraam ära kasutada. Just sellepärast otsustasin teha ühe suure ja maitsva kõrvitsakoogi. Tuli mahlane ja mõnus, eriti maitses halvaa koogi peal..

Koogiks on vaja:

750 g puhastatud kõrvitsat
150 g võid
2 dl suhkrut
2 muna
3,5 dl nisujahu
1,5 dl rukkijahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
2 tl kaneeli
100 g päevalillehalvaad
40 g kõrvitsaseemneid



Hauta kuubikuteks lõigatud kõrvits vähese veega (0,5dl) pehmeks ja tambi siis pudrunuiaga sodiks. Ära püreesta, sest siin koogi sees jääb nii parem. Sulata või ja jahuta. Vahusta munad suhkruga ja sega hulka sulavõi ning kõrvits. Sega omavahel jahud, sool, kaneel ja küpsetupulber ning lisa siis vedelale osale. Vala kogu mass suuremasse kandilisse koogivormi ning puista peale halvaapuru ja seemned. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 30-35 minutit kuni pealt on mõnusalt



No comments:

Post a Comment