Saturday, April 16, 2011

Kevad ja kohupiimakorbid



Kevad on juba nii hoos, et meie aias on esimesed lillenupukesed maa seest välja vulpsanud. Selleks puhuks ühed kohupiimased saiad, mida pea igas õiges kondiitripoekeses või kohvikus osta saab.. igihaljad kohupiimakorbid.
Vaja läheb:



Pärmitaigen:

25 g pärmi

8-9 dl nisujahu

3 dl piima

1 dl suhkrut

0,5 tl soola

75 g toasooja võid


Kohupiimatäidis:

300 g kohupiima

100 g hapukoort

0,5 dl mannat

2 muna

2 tl vanillsuhkrut

0,5 dl suhkrut

1 dl rosinaid


Hõõru pärm 2 tl suhkruga vedelaks. Lisa käesoe piim, sool ja ülejäänud suhkur. Hakka vähehaaval jahu lisama ja sega kõik ühtlaseks. Lõpuks sega hulka ka toasoe või. Jäta taigen pooleks tunniks rätikuga kaetult sooja kohta kerkima.

Rulli taigen jahusel laual lahti ning vormi väikese magustoidukausi äärega ümmargused kettad. Aseta taignakettad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja jäta veel 15 minutiks kerkima.

Vahepeal sega kohupiima ja hapukoore hulka munad, suhkur, vanillsuhkur, manna ja rosinad.

Tee taignaketta keskele klaasipõhjaga süvendid ning täida need kohupiimaseguga. Küpseta saiakesi 200 kraadi juures 12-15 minutit.

Kohupiimakorbid ahjus küpsemas


...ja ahjust välja võetuna

1 comment:

  1. Ohhhh kohupiimakorbid. Need on töesti igihaljad ja nii head. Pean kindlasti järgi proovima. Aitäh retsepti eest.

    ReplyDelete