Saturday, March 5, 2011

Martsipanikattega kohupiimakook



Mahlane ja kreemjas kohupiimakook hapukate marjadega, millel katteks magus martsipan.
Niii hea!!

Koogiks läheb vaja:

Põhi:
180 g Digestive küpsiseid
100 g võid
2 spl kamajahu
1 spl fariinsuhkrut

Täidis:
250 g hapukoort (20%)
600 g kohupiimapastat
3 muna
2 dl suhkrut
2 tl vaniljeekstrakti
3 dl marju (vaarikad + mustikad)
3 spl nisujahu

Kate:
200 g martsipani

Sega sulavõi purustatud küpsiste, kamajahu ja fariinsuhkruga Suru segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva vormi põhja ja aseta külma. Täidiseks vahusta kohupiimapasta, hapukoor, suhkur ja vaniljeekstrakt. Lisa ükshaaval vahustades munad. Sega juurde nisujahu. Tõsta külmutatud marjad küpsisepõhjale ja vala peale kohupiimasegu. Küpseta kooki 170 kraadi juures 50 minutit. Lase täielikult jahtuda.

Katteks rulli martsipan kahe küpsetuspaberi vahel õhukeseks kettaks ja tõsta jahtunud koogile. Kaunista kook.

2 comments: