Saturday, February 26, 2011

Šokolaadisuflee




Pehme ja suussulav magustoit. Otse ahjust tulnuna maitseb see nagu kuum šokolaadikreem, jahtununa nagu üks tummine šokolaadikook- hea mõlemat pidi. Eriti meeldis mulle jälgida, kuidas suflee ahjus aina kerkib ja kerkib..

Sufleeks on vaja:
3 muna
0,75 dl suhkrut
100 g tumedat šokolaadi
50 g võid
1 spl jahu


Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sulata potis madalal kuumusel või ja šokolaad. Lase veidi jahtuda ja vala siis munavahu hulka. Lisa ka jahu ja sega ettevaatlikult lusikaga alt üles tõstes kõik segamini.

Jaga segu kuude võiga määritud väikesesse sufleevormi ja küpseta 220 kraadi juures 10 minutit.

6 comments:

  1. Kui Sa oled tõesti alati nõus valmistama mistahes hõrgutisi siit blogist, sis võtaks praegu meeldejäävaks maitseelamuseks ja halva tuju parandamiseks ühe mõnusa suus sulava sokolaadisuflee :) Aitähh :D
    Ei okei, tglt ma imestasin, et kas ongi tõesti nii lihtne :O Teisi sokolaadisuflee retsepte vaadates on palju palju keerulisem, aga see on kuidagi nagu eriti lihtne :) Ja ka tundub kuidagi eriti heana :)
    Homme teen kaa, ei saa enam mõtteid nendelt :D

    ReplyDelete
  2. Muidugi oleks nõus, ega ma siis niisama luba:D Taani (Anonymus-sa vist oled ikks Triin Taanist?) jõudes ei jääks nendest ainult vist miskit järgi;) On jah hästi lihtsad teha!

    ReplyDelete
  3. :D vaata kui tore et nõus oleksid, sest ma avastasin, et mul ei ole mitte mingisuguseidki asju mille sees neid teha :( muffinipaberi sees ka ei tee ju :(
    Iga õhtu kui töölt tulen, sis kuidagi nagu iseenesest satun jälle siia lehele neid sufleesi imetlema, ja sis tekib maru suur kiusatus poodi minna ja osta midagi mille sees saaks neid teha :D Kuigi poodi ma veel millegi pärast jõudnud pole :( aga ma kohe teen seda :D
    Ja ma ei ole Triin Taanist :P Ergo Pärnust hoopis :D

    ReplyDelete
  4. Okei, Ergo Pärnust. Ma loodan , et sa jõuad siiski lähitulevikus selleni, et ostad sufleevormid ;)

    ReplyDelete