Thursday, January 6, 2011

Hapukas pohla-vaarikakook beseekattega




Mõnus krõbeda kaerahelbelise põhja ja hapukate marjadega kook, mida on parim nautida külmkapikülmalt.

Lastes koogil ühe päeva külmkapis seista tekivad selle pinnale pisarad, mistõttu nimetatakse taolisi kooke ka pisarakookideks.

Vaja läheb:

Põhi:

125 g võid
2 spl suhkrut
veidi soola
1 dl kaerahelbeid
2,5 dl nisujahu
1-2 spl vett

Täidis:

250 g hapukoort
2 spl suhkrut
2 munakollast
1 tl vaniljesuhkrut
2,5 dl vaarikaid ja pohli või muid hapusid marju
1 spl kartulijahu

Kate:
2 munavalget
0,5 dl suhkrut


Sega kaerahelbed, jahu, sool ja suhkur. Haki hulka külm või, lisa vesi ja sega taignaks. Suru taigen koogivormi põhja ja äärtele, tee kahvliga põhja peale mõned augud ja hoia pool tundi külmkapis. Kata põhi ja ääred fooliumiga ja küpseta 200 kraadi juures 15 minutit. Jäta jahtuma ja eemalda foolium.
Sega hapukoor munakollaste, tavalise suhkru ja vanillsuhkruga ning vala põhjale. Sega marjad kartulijahuga ja vala hapukooresegu peale. Vahusta munavalged kuni saad läikiva vahu ja lisa siis järk-järgult suhkur, vahusta kuni saad tugeva vahu. Jaota munavalgevaht ühtlaselt kõige peale. Küpseta kooki 175 kraadi juures 15 minutit.


No comments:

Post a Comment