Saturday, December 4, 2010

Siidine hapukoorekook valge šokolaadiga



Piparkoogise põhjaga lihtne kook, mille koostises olevat hapukoort ei osata tavaliselt ära arvata. Sisu jääb mõnusalt siidjas ning valge šokolaadi puru tundub koogi peal nagu lumi.


Vaja läheb:

Põhi:
110 g võid
250 g Digestive'i küpsiseid
3 spl nisujahu
1,5 tl piparkoogimaitseainet
2 spl fariinsuhkrut

Kate:
1 kg hapukoort (20%)
6 muna
2 tl vaniljeekstrakti
2,5 dl suhkrut

Kaunistuseks:
200 g valget šokolaadi


Purusta küpsised, lisa jahu, suhkur ja piparkoogimaitseaine. Lisa hulka jahtunud sulavõi ja sega kõik ühtlaseks. Suru küpsisemass küpsetuspaberiga vooderdatud suure kandilise koogivormi põhja. Eralda munavalged munakollastest. Vahusta munakollased suhkruga ja lisa hapukoor ning vaniljeekstrakt. Vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga tugevaks vahuks ja lisa siis ettevaatlikult segades hapukooresegule. Vala täidis põhjale ja küpseta kooki 180 kraadi juures 40-45 minutit kuni hapukooremass on hüübinud. Haki šokolaad hästi peeneks ja kaunista sellega jahtunud kook.

No comments:

Post a Comment