Sunday, December 26, 2010

Piparkoogirull


Piparkoogimaitseline rullbiskviit mõnusa kreemise täidise ja hapukate pohladega.



Rulliks läheb vaja:

3 suurt muna
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 spl nisujahu
0,75 dl kartulijahu
2 spl kakaod
1 spl piparkoogimaitseainet

Niisutamiseks:

0,75 dl kohvi või piima

Vahele:

300 g vanillikohupiima
2 dl vahukoort
1,5 dl pohli
2 spl suhkrut
2 tl zhelatiini+ 2 spl vett

Esmalt valmista biskviit. Selleks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega omavahel kõik kuivained ja sõelu siis munavahu hulka. Vala taigen 30x40 cm küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 250 kraadi juures 5 minutit. Tõsta biskviit teisele suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile ja võta ettevaatlikult teine paber pealt ära. Keera biskviit küpsetuspaberi abil rulli ja lase jahtuda.

Kreemi jaoks sega kohupiim suhkru ja pohladega. Vahusta vahukoor ja lisa kohupiimasegule. Tõsta 5 spl kreemi kõrvale, et saaksid pärast sellega kaunistada. Paisuta zhelatiin vees ja sulata siis vesivannis. Nirista peene joana kreemi hulka ja sega korralikult. Niisuta biskviit kohvi või piimaga. Seejärel määri peale kreem ja keera siis kogu kupatus rulli. Hoia paar tundi külmas ja kaunista siis ülejäänud kreemi ja pohladega.

No comments:

Post a Comment