Muu

Banaaniküpsised valge šokolaadi ja pähkliga

Magusad, sest õige küpsis peabki magus olema. Hamba all krõmpsuvad, sest soolane (jah, just soolane) ja krõbe india pähkel teeb muidu pehmes küpsises imet. Banaan on siin vast kõige vähem ära tuntav. See esindab küpsise pehmuse osa ja jätab selle kuidagi nagu kummiseks. Ei-ei , mitte nagu vastikult kummiseks, vaid kuidagi eriti mõnusalt. No ja valge šokolaad- kui selle väikesed sulanud tükid suhu satuvad, siis ei oska lihtsalt midagi paremat tahta. 

Vaja läheb:

100 g võid
1 muna
2 banaani (keskmise suurusega)

2 dl suhkrut

1 tl vaniljeekstarkti
4,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 g valget šokolaadi
80 g soolatud india pähkleid
Vahusta toasoe või suhkru, vaniljeekstrakti ja munaga vahuks. Püreesta banaanid ja sega muna-võivahusse. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Haki šokolaad ja pähklid, aga mitte väga peeneks. Ühenda omavahel kuivad ja vedelad ained ja sega ühtlaseks. Tõsta lusikaga küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile küpsiseportsud ja küpseta 180 kraadi juures 10-15 minutit kuni hakkavad kergelt pruunistuma. Serveerida võid neid tšillipulbriga.

Sulle võivad veel meeldida

2 kommentaari

  • Reply
    Anonymous
    jaanuar 5, 2011 at 7:19 p.l.

    Kõlab väga hästi ja sisaldab ka paljusid minu lemmikuid, nii et kindlasti liigub see retsept kohe mu küpsetamiste to-do listi 🙂

    Mõnusat ja ideedeküllast kokkamist ka uuel aastal! 🙂

  • Reply
    Merilin Siimpoeg
    jaanuar 6, 2011 at 4:29 p.l.

    Tänud! Ilusat uut aastat sullegi!:)

  • Kommenteeri