Saturday, November 20, 2010

Šokolaadi-kohupiimakook mustikatega


Seda kooki sõime Karina juures nädalalõppu nautides. 
Krõbedal müsli-küpsisepõhjal on segu vaniljekohupiimakreemist ning iirisetükkidega piimašokolaadist, mida täiendavad mustikad.
Mulle tohutult meeldib taldrik, mille peal kook asetseb- selline täpiline ja rõõmus!

Koogiks vajad:

Põhi:

75 g šokolaadiküpsiseid
75 g krõbedat müslit
1 spl nisujahu
1 spl fariinsuhkrut
70 g võid

Kate:

300 g vaniljekohupiimakreemi
2 muna
100 g Kalev'i iirisetükkidega piimašokolaadi
2 tl vaniljesuhkrut
3 väikest peotäit mustikaid

Purusta müsli ning šokolaadiküpsised peeneks puruks ja sega juurde fariinsuhkur ning jahu. Lisa sulatatuv või ja sega kõik ühtlaseks. Suru küpsisemass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (18 cm) põhja. Vahusta toasoojad munad ja vaniljesuhkur kohupiimakreemi hulka. Sulata šokolaad 1 spl piima või koorega, lase veidi jahtuda ja lisa sega siis kohupiimasegusse. Jaota mustikad põhjale ning vala peale kate. Küpseta kooki 175 kraadi juures 30 minutit. Eriti hea oleks kui hoiaksid seda järgmise päevani külmakapis ja sööd alles siis, kuid sa ei kahetse koogitegu ka sel juhul, kui sööd seda kohe..


No comments:

Post a Comment