Saturday, November 27, 2010

Šokolaadi-halvaakook


On juba traditsiooniks saanud, et alati kui õde Tartust koju tuleb, siis küpsetan talle koogi Tartusse kaasavõtmiseks. Seekordsel erakordselt külmal ja lumisel nädalavahetusel tegin tummise šokolaadi-halvaakoogi, mis koos kuuma kakaoga toob Mariele äkki veel rohkem õppimishimu juurde;) Kook tundub rabedam ja õhulisem kui tavaliselt, sest nisujahu asemel on kasutatud veidi tervislikumat- odrajahu.

Sellel koogil on au olla ka minu 100. postitus siia blogisse:)!

Vaja läheb:

150 g võid
3 muna
0,5 dl suhkrut
1 dl fariinsuhkrut
2 1/4 dl odrajahu
2 tl küpsetuspulbrit
100 g tumedat šokolaadi
50 g maapähklihalvaad
50 g maapähkleid

Sulata või ja jahuta. Vahusta munad suhkrutega ning sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Lisa munavahule vaheldumisi sulavõi ja jahusegu. Tükelda šokolaad ja pähklid ning murenda halvaa. Lisa ka need tainale ja sega kõik ühtlaseks. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud suurde kandilisse vormi ja küpseta 175 kraadi juures 20 minutit.


No comments:

Post a Comment