Saturday, November 6, 2010

Kihiline šokolaadi-kohupiimakook vürtside ja kookosega



See kook on taevalik nauding, mille veidi voolav sisu on nii hõrk ja suussulav. Piparkoogi maitseaine muudab šokolaadikihi mõnusalt vürtsikaks ja teeb seeläbi küpsetise, mis juba natukene jõulusid meelde tuletab teistest šokolaadikookidest hoopis erinevaks. 

Vaja läheb:

Šokolaadikiht:

100 g tumedat šokolaadi
100 g võid
1 dl suhkrut
1 tl piparkoogimaitseainet
2 muna

Kohupiimakiht:

250 g maitsestamata kohupiimakreemi
2 muna
1 dl suhkrut
1,5 dl kookoshelbeid
1 tl vaniljeekstrakti

Sulata potis šokolaad ja või. Sega hulka suhkur ja piparkoogimaitseaine ning jahuta segu 5 minutit. Mikserda hulka toasoojad munad.
Sega kohupiimakreem munakollaste, suhkru, kookoshelveste ja vaniljeekstraktiga. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja lisa ettevaatlikult kohupiimasegu hulka. Vala küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (18cm) põhja kõigepealt šokolaadisegu ja seejärel kohupiimasegu. Küpseta kooki 175 kraadi juures 25-30 minutit, kuni pealt on kuldkollane. Lase pool tundi jahtuda ja serveeri siis.





No comments:

Post a Comment