Friday, September 3, 2010

Õunakook astelpajumarjade ja martsipaniga



Nüüd, kus puude otsast hakkavad õunad pots ja pots maha kukkuma, on õige aeg alustada õunakookidega. Seekord proovisin õunadega sobitada Vana-Tallinnaga maitsestatud martsipani ja vitamiinist pungil astelpajumarju.


Vaja läheb:

Põhi:

125 g võid
3 dl nisujahu
2 sl suhkrut
1 muna
1 sl külma vett

Täidis:

4 suuremat õuna
1,5 dl astelpajumarju
2 dl vahukoort (35%)
2 spl nisujahu
1 dl suhkrut
1 sl vanillsuhkrut
3 muna
1 tl kaneeli
2 Kalevi martsipanibatooni Vana-Tallinnaga (40 g)


Sega toasoe või suhkru ja jahuga sõmeraks. Lisa muna ja vesi ja sega kiirelt ühtlaseks tainaks. Pane 30 minutiks külmkappi. Suru tainas võiga määritud koogivormi (24 cm) põhja ja äärtele. Vooderda fooliumiga ja küpseta 8 minutit 200 kraadises ahjus.
Koori õunad ja viiluta. Vahusta munad suhkrutega ja lisa vahukoor ning sega sisse ka nisujahu. Aseta õunaviilud põhjale ja nende peale astelpajumarjad. Puista üle kaneeliga. Vala muna-kooresegu õunte ja marjade peale ja kõige tipuks jaga koogi peale tükeldatud martsipan. Küpseta 180 kraadi juures 45 minutit. Lase koogil pool tundi jahtuda.


No comments:

Post a Comment