Wednesday, August 4, 2010

Mustsõstardega küpsisekook



Külm küpsisekook, millesse hapukad mustsõstrad lisavad parajat magusust.

Vaja läheb:

350 g Selga küpsiseid
50 g marmelaadi
50 g pähkleid (sobivad kõik pähklid)
50 g halvaad
50 g erinevaid komme (kamabatoon, kaseke, pilveke)
2 peotäit mustsõstraid
2 spl kakaod
200 g võid
0,75 g hapukoort


Murenda küpsised väikesteks tükkideks (ära täitsa puruks tee). Haki marmelaad, halvaa ja kommid peenemaks ning vala küpsisekaussi. Lisa ka mustsõstrad, kakao ja pähklid. Sulata või, jahuta veidi ja vala koos hapukoorega teiste ainete hulka. Sega kuni kõik on ühtlane. Vali meelepärase kujuga nõu, kuhu tahad koogi panna ja vooderda see toidukilega. Vala koogimass kilega vooderdatud nõusse ja kata ka pealt kilega. Pane vähemalt kolmeks tunniks külma.


No comments:

Post a Comment