Saturday, July 24, 2010

Tosca kook pohladega




Proovisin Aet Trisbergi uuest raamatust "Maitseelamused tervise heaks" üht eriti maitsvat küpsetist teha. Kooki oli lihtne valmistada ning selle magusa mandlikatte ja hapukate pohlade kooslus sobis ülihästi kokku. Kindlasti teen seda veel, niiet julgen soovitada!:)

Vaja läheb:

Põhi:

3 muna
3 dl suhkrut
3 dl nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
125 g võid
325 g pohli (kasutasin külmutatud)

Kate:

75 g võid
100 g mandlilaaste
1,5 dl suhkrut
0,5 dl 10% rõõska koort
1 sl nisujahu


Vahusta munad suhkruga kohevaks, lisa jahuga segatud küpsetuspulber, seejärel piim ja sulatatud või. Ühtlasse tainasse sega sisse pohlad. Vala tainas 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi ja küpseta 200 kraadi juures 20 minutit. Põhja küpsemise ajal valmista koogile kate. Selleks sulata või ja suhkur ning lisa mandlilaastud, jahu ja rõõsk koor. Tõsta ahju temperatuur 225 kraadini. Võta kook ahjust ja vala peale kate, määrides selle lusikaga ühtlaseks. Küpseta veel 15-20 minutit kuni kate muutub kuldseks.


No comments:

Post a Comment