Wednesday, June 9, 2010

Marmor-juustukook




Selle siidjalt pehme suussulava koogiga saad oma iseloomu treenida. Mida kauem suudad koogitükikest külmkapis hoida, seda maitsvamaks see muutub. Muidugi ei tasu seda külmkappi unustada, sest muidu on oht enda peale vägagi vihaseks saada.

Vaja läheb:

Põhi:
130 g võid
0,75 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 munakollane
50 g tumedat šokolaadi
2,5 dl jahu
0,5 tl soola

Täidis:
500 g kohupiima
500 g maitsestamata toorjuustu
2,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
2 sl jahu
4 muna
0,5 dl piima
250 g hapukoort
100 g tumedat šokolaadi

Vahusta toasoe või, suhkur ja vanillsuhkur. Lisa munakollane ja sulatatud šokolaad. Jätka vahustamist ja lisa soolaga segatud jahu.
Määri tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhja. Küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit.
Täidise tegemiseks sega kohupiim, toorjuust, suhkur, vanillsuhkur, jahu, munad, piim ja hapukoor ühtlaseks massiks. Tõsta kolmandik segust teise kaussi, vala hulka sulatatud šokolaad ja sega ühtlaseks. Vala hele segu vormi ja kalla tume segu peale. Joonista terava noaga koogile 8-kujulisi ringe, et kaks kihti veidi seguneksid.
Küpseta 175-kraadi juures 1 tund , soovitatavalt veevannis. Jahuta avatud uksega ahjus ning hoia enne serveerimist vähemalt 5 tundi külmas.



No comments:

Post a Comment