Tuesday, June 22, 2010

Maasikajogurt


Enda valmistatud jogurtil on võrreldes poe omaga palju eeliseid. Kõige olulisemaks pean seda, et enda jogurt pole nii vastikult magus ja see on säilitusainetevaba. Samuti saab jogurtile juurde segada just endale meelepäraseid lisandeid.:)

Kahe liitri jogurti valmistamiseks vajad:

2 liitrit piima (2,5%)
2 dl maitsestamata jogurtit juuretiseks (esimesel korral osta poest, kuid edaspidi saad juba enda jogurtit juuretisena kasutada)

Kuumuta piim suures potis 50 kraadini ja sega hulka toasoe maitsestamata jogurt. Jäta sooja kohta 6-8 tunniks hapnema. Jahuta jogurtit tund aega külmkapis, võta 2 dl jogurtit järgmiseks korraks ja ülejäänule lisa näiteks vähese suhkruga purustatud maasikad.
Juuretis säilib külmkapis 4-5 päeva.

No comments:

Post a Comment