Monday, May 10, 2010

Mango-juustukook



Emadepäevaks küpsetasin maitsva juustukoogi, mis sai siiamaani valmistatud juustukookidest kõige mahlasem. Kook näeb päikeseline välja, kahju ainult, et ilm emadepäeval sama päikeseline polnud.


Vaja läheb:
Põhi:

150 g Digestive küpsiseid
75 g sulatatud võid


Täidis:

400 g toorjuustu
400 g kohupiima
1 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
4 muna
1 sl kartulitärklist
1 väikese sidruni mahl
2 suurt purki mangokompotti (840g)

Kate:
1 väike purk mangokompotti (425g)
0,5 dl tarretisesuhkrut
1 dl kompotisiirupit
1 sl sidrunimahla


Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ja pane pane külma.
Vahusta toasoe toorjuust suhkru, vanillsuhkru ja kohupiimaga. Lisa pidevalt vahustades ükshaaval munad ja kartulitärklis. Püreeri nõrutatud mangod ja lisa toorjuustuvahule koos sidrunimahlaga. Vala põhjale ja küpseta 160 kraadises ahjus 1 tund ja 15 minutit. Lase jahtuda.
Katte jaoks kuumuta siirup ja sidrunimahl. Sega sisse tarretisesuhkur, lase keema ja jahuta. Kui segu hakkab vaikselt tarduma, vala see tordile laotud mangotükkide peale ja lase külmas 4 tundi taheneda.



No comments:

Post a Comment