Sunday, May 2, 2010

Apelsini-porgandikeeks martsipaniga



Apelsinikoor lisab veidi mõrkjat maitset, kuid magus martsipan jällegi tasakaalustab seda. Hästi mahlane ja ilusat oranzikat värvi keeks!:)


Retsept on pärit köögikunstnik Maru magusaraamatust veidi muudetud kujul.


Vaja läheb:
150 g võid
1 dl suhkrut
100 g martsipani (mul oli šokolaadiglasuuris)
1 apelsini koor ja mahl
3 väikest muna
2 suurt porgandit
3/4 tl jahvatatud ingverit
2 tl vaniljesuhkrut
1,5 tl küpsetuspulbrit
3,5 dl jahu

Vahusta toasoe või martsipani ja suhkruga. Riivi porgandid ja vala võisegusse. Riivi sinna veel apelsinikoor ja pigista ka mahl sisse. Klopi hulka munad. Sega küpsetuspulber, vaniljesuhkur ja ingver jahuga ning lisa segule. Küpseta keeksi võiga määritud vormis 200 kraadi juures umbes 40 minutit.

No comments:

Post a Comment