Friday, April 2, 2010

Tuunikala-kodujuustupirukas




Tuunikala on mul viimasel ajal üks suur lemmik, sellega saab lihtsalt ja kiiresti midagi head välja mõelda. See on üks imamaitsev soolane pirukas, millel on mõnus rukkijahune põhi. Kõrvale sõime salatit rucolast, spinatist ja tomatitest..


Vaja läheb:

Põhi:

1,5 dl rukkijahu
1 dl nisujahu
1 dl rukkihelbeid (või muid helbeid)
100 g võid
1 muna
soola

Täidis:

1(185 g) tuunikalakonserv õlis (minul oli tomatiga)
300 g kodujuustu
1 väike porru
1 punane sibul
2 spl õli
150 g riivjuustu
0,75 dl koort (10%)
3 muna
soola
pipart
kuivatatud punet või tüümiani

Sega omavahel jahud, helbed ja sool. Haki juurde külm või, lisa muna ja sega kiirelt tainaks. Suru tainas võiga määritud pirukavormi (24 cm) põhja ja äärtele ja pane pooleks tunniks külma.
Haki porru ja sibul ning hauta neid 5-7 minutit õlis. Sega tuunikala porru, sibulaga ja 100 g riivjuustuga, lisa maitsejärgi soola pipart ning vala vormi. Klopi munad lahti, sega juurde kodujuust, ülejäänud riivjuust, koor ning maitsesta soola, pipra ja punega. Vala segu tuunikala peale ja küpseta pirukat 200 kraadi juures 30 minutit. Lase 10 minutit jahtuda ja serveeri!


No comments:

Post a Comment