Friday, April 23, 2010

Sibulapirukas


Selle pirukaga sulavad kõige külmemadki inimesed üles, sest see on peaaegu täiuslik. Krõbe juustune põhi koos magusate sibulatega .. jah, see on hea!
Retsept Nigella Lawsonilt

Pirukaks vajad:

750 g punaseid sibulaid (umbes kuus suuremat sibulat)
25 g võid
1 spl oliiviõli
1 tl kuivatatud tüümiani
200 g riivjuustu
1/2 tl soola
1/2 tl pipart

250 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
100 ml piima
40 g võid
1 suur muna

Lõika sibulad neljaks sektoriks ja siis poolita need veel omakorda. Kuumuta pannil õli ja või ning hauta sibulaid umbes 20 minutit kuni need on pehmed. Lisa sibulatele tüümian, sool ja pipar. Tõsta segu võiga määritud pirukavormi põhja ja raputa peale 50 g riivjuustust.

Sega jahu küpsetuspulbri, soola ja ülejäänud juustuga. Sega piim sulavõi ja munaga ning ühenda jahuseguga. Rulli tainas jahuga ülepuistatud alusel pirukavormi-suuruseks ümmarguseks kettaks. Aseta ketas sibulate peale ning vajuta kergelt kinni. Küpseta pirukat 200 kraadi juures 15 minutit ja siis 175 kraadi juures 10 minutit. Lase 15 minutit jahtuda. Pane piisavalt suur alus vormi peale ja tõsta siis kiire liigutusega vorm tagurpidi ja tõsta vorm pirukalt ära.


No comments:

Post a Comment