Friday, April 9, 2010

Peedipirukas ricotta ja sinihallitusjuustuga




Kevadel sobib ideaalselt süüa lõunasöögiks mõnusat soolast pirukat koos värske salatiga.
See on üks tervislikumat laadi pirukas, milles põhitegelane on punapeet..

Vaja läheb:

Põhi:

120 g võid
2 dl rukkijahu
1 dl nisujahu
1 muna
1 tl köömneid
1 spl külma vett
1/4 tl soola

Täidis:

400 g peeti (keedetud ja riivitud)
2 porgandit
2 väikest sibulat
2 küüslauguküünt
sorts punast veini
3 muna
200 g ricotta kohupiima
2 dl kohvikoort
1 dl riivjuustu
100 g sinihallitusjuustu
soola
pipart



Sega jahud, köömned ja sool omavahel ja haki juurde külm või. Lisa ka muna ja sega kiirelt tainaks. Suru võiga määritud pirukavormi (28 cm läbimõõduga) põhja ja äärtele ning pane pooleks tunniks külma. Eelküpseta põhja 180 kraadi juures 10 minutit.

Vala pannile 1 spl õli ja hauta riivitud porgandeid, sibulaid ja küüslauguküüsi. Lisa sorts veini ja hauta veel umbes 5 minutit. Jahuta veidi ja sega juurde munad, ricotta, koor, riivjuust ja maitseained. Tõsta pool riivitud peedi kogusest pirukapõhjale ja selle peale tõsta pool ricottasegust, siis jälle peet ja pealmiseks kihiks jääb ricottasegu. Pudista peale ka sinihallitusjuust. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit.
See võib küll raskeks osutuda, kuid lase pirukal enne sööma asumist jahtuda!:)


No comments:

Post a Comment