Tuesday, April 20, 2010

Ananassi-kohupiimakook kakaopõhjal




Õues on juba nii mõnus kevadine, sinililledki juba näitavad ennast.
Üks mõnus kreemjas vaniljemekiga kook, millel on tänu kakaole huvitavam põhi.

Põhjaks on vaja:

120 g võid
0,5 dl suhkrut
1 muna
2 dl täisterajahu
1 dl nisujahu
2 spl külma vett
1 kuhjaga spl kakaod (mitte kakaojoogipulbrit)
näpuotsatäis soola

Täidis:

350 g magustatud vaniljekohupiima
1 dl vahukoort
2 muna
2 tl vaniljesuhkrut
0,5 dl suhkrut
poole sidruni mahl
1 spl sidrunikoort (riivitud)
200g ananassikonserv (tükikestena)

Vahusta toasoe või suhkru ja munaga. Lisa omavahel segatud jahud, kakao ja sool. Sega võivahuga ja lisa ka vesi, sõtku kiiresti tainaks ja suru võiga määritud vormi põhja ja äärtele (28 cm). Pane täidise valmistamise ajaks külma.
Vahusta munad suhkru ja vaniljesuhkruga. Lisa kohupiim, vahukoor, sidrunimahl ja -koor. Sega ühtlaseks. Eelküpseta põhja 200 kraadi juures 7 minutit. Aseta ananassitükid põhjale ja vala kohupiimasegu peale. Küpseta kooki 175 kraadi juures 40 minutit kuni pealt hakkab kergelt pruunistuma. Lase vähemalt 1 tund jahtuda ja serveeri vaniljekastmega.

No comments:

Post a Comment