Sunday, March 28, 2010

Kreemjas õunamoosine juustukook





Hiljuti tõi õe sõbranna meile häid maamune. Mulle valmistasid need eriti rõõmu, sest oli põhjust jälle midagi head küpsetada. On ikka vahe küll kas on poest ostetud munad või prisked kollased maamunad, mis muutsid juustumassi kohe poole kollakamaks kui tavaliselt.

Mulle meeldib kui küpsisepõhi on suhteliselt paks, kuid põhja võib teha ka vähema koguse küpsistega.

Õunamoos jätab koogi hästi mahlaseks ja mõnusaks! Seda kooki süües tunnistad endale, et elu on ikka ilus..:)



Põhjaks:

130 g küpsiseid
80 g võid

Täidis:

300 g toorjuustu
2 suurt muna
3 tl vanillsuhkrut
4 spl suhkrut
5 spl paksu õunamoosi
1 dl hapukoort
50 g valget šokolaadi

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäidavasse vormi (18 cm läbimõõduga) ja pane täidise valmistamise ajaks külma. Vahusta toasoe toorjuust suhkrute ja munadega, lisa ka hapukoor ja õunamoos ning sega korralikult. Haki šokolaad peeneks ja sega segu hulka. Vala täidis põhjale ja küpseta veevannis 170 kraadi juures 40 minutit. Võta vesivannist välja ja lase jahtuda. Hoia vähemalt 3 tundi külmkapis.

No comments:

Post a Comment