Sunday, February 28, 2010

Piparmündise mekiga jõhvikaküpsised




Täna oli õues üle niii pika aja kevadehõngu tunda. Suur pakane on justkui üleöö muutunud lörtsisteks plusskraadideks. Seda lörtsi ja vett ei ole küll ilus vaadata, kuid hommikune linnulaul ja pikemad päevad süstivad paljudesse rohkelt positiivsust..

Tänaseks õhtuks, kui terve Eesti jälgib Andrus Veerpalu olümpiasõitu, küpsetasin närvide rahustamiseks mõnusalt krõbedaid küpsiseid:)


Vaja läheb:

100 g võid
1 suur muna
1,25 dl täisteranisujahu
1 dl odrahelbeid
1 dl kamajahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
1 dl fariinsuhkrut
50 g kuivatatud jõhvikaid
10 Marianne piparmündikompvekki
1 sl piima


Sega kuivained omavahel. Purusta Marianne kompvekid ja sega kuivainete hulka. Vahusta toasoe või munaga ja lisa kuivained koos piimaga. Sega ühtlaseks. Vormi väikesed pallid ja küpseta 175 kraadi juures 15 minutit.

Hästi head koos külma piimaga!!


2 comments:

  1. Tsau Merka,
    Ema kirjutas mulle, et pead toidublogi. Nyyd tegin suure vea ja tulin seda keset laboripaeva lugema... Nyyd koht koriseb, suu jookseb vett ja tahaks kohe Eestisse tulla ja teile kylla kooki sooma. Natuke hakkasid napud ka sygelema ja votan varsti sinu retseptidest mone lihtsama ette. Igal juhul joudu kypsetamisel ja nii lahe, et sa nii suure armastusega kokkamisest kirjutad!
    Mari-Liis

    ReplyDelete
  2. Tsau!
    Nii tore, et sulle meeldib. Kui Eestisse tuled, tule kindlasti ka meile kooki sööma!!:)
    Edu!

    ReplyDelete