Saturday, February 6, 2010

Mascarpone'ne šokolaadikook


Kui aus olla, siis Anni Arrot olen ma aukartusega kõrvalt jälginud juba aastaid. Tema mõlemad "Sepamaa Talu Köögi" kokaraamatud on minu arvates end igati ära õigustanud. Ja veel tema kohvikud.. tema vaarika-beseerull ja pistaatsia-toorjuustutort... mmm..lihtsalt keele viib alla.
See šokolaadikook on Sepamaa Talu Köögi esimesest raamatust.

Vaja läheb:

200g Digestive küpsiseid
100g võid
5 muna
5 spl suhkrut
500g Mascarpone't
200g 20% hapukoort
250g tumedat šokolaadi
0,5 klaasi vahukoort
3 spl brändit

Purusta küpsised ja sega toasooja võiga. Kata lahtikäiv vorm küpsetuspaberiga ja suru küpsisesegu vormi põhja. Küpseta 200 kraadi juures 7-10 minutit.
Vispelda munad suhkruga, lisa hapukoor ja mascarpone. Kuumuta potis vahukoor ja sulata selles šokolaad (madalal kuumusel). Lisa brändi, sega kõik ühtlaseks ja kalla šokolaad hapukooresegusse. Sega korralikult ja vala vormi. Küpseta 180 kraadi juures u. 1 tund (soovitatavalt vesivannis). Kook on valmis, kui see raputades ei võdise.

No comments:

Post a Comment