Wednesday, February 10, 2010

Kõrvitsakook



Hästi mõnus ja mahe kõrvitsakook jällegi Sepamaa Talu Köögi 1. raamatust.

Eriti hea on see koos vahukoorega!:)

Vaja läheb:

250 g muretainast (mina tegin taigna 1 munast, 3,5 dl jahust, 0,5 dl suhkrust ja 125 g võist)
500 g puhastatud kõrvitsat
5 muna
4 sl suhkrut
250 g kohupiima
250 g mascarpone't
1 sl tärklist
1 sl vanillsuhkrut



Küpseta kõrvits ahjus 200 kraadi juures pehmeks. Eemalda koor ja lase viljalihal jahtuda. Vispelda kausis munad ja suhkur. Lisa vanillsuhkur, tärklis, mascarpone, kohupiim ja kõrvitsa viljaliha. Püreeri kõik saumikseriga ühtlaseks. Suru tainas võiga määritud küpsetusvormi ja äärista servad hõbepaberiga. Küpseta 200 kraadi juures kuldseks. Eemalda hõbepaber ja kalla segu vormi. Alanda ahju kuumust 190 kraadini ja küpseta kooki 40 minutit, kuni on pealt kaunilt oranž.


No comments:

Post a Comment