Saturday, January 23, 2010

Valge šokolaadi- vaarikatort




Tort, mis sündis lihtsalt olemasolevatest ainetest ja mis kukkus välja mõnusalt siidjase tekstuuriga:)

Vaja läheb:

Põhi:
135 g kaeraküpsiseid
75 g võid

Täidis:
200g toorjuustu
2 muna
125 g ricotta kohupiima
1 dl vahukoort
100g valget šokolaadi
2 tl vaniljesuhkrut
3 spl tuhksuhkrut (võib ka tavalist panna)
2 peotäit külmutatud vaarikaid

Katteks (soovi korral):

1oog šokolaadi
pohlad/jõhvikad

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Vooderda väiksem lahtikäiv vorm küpsetuspaberiga ja suru küpsisesegu vormi põhja, pane külmkappi. Vahusta toasoe toorjuust suhkrutega, lisa ükshaaval munad ja ricotta. Sulata valge šokolaad kuumaveevannis. Jahuta šokolaadi veidi ja sega siis teiste ainete hulka. Vahusta vahukoor ja lisa ka see koos vaarikatega toorjuustusegule.

Vala täidis põhjale ja küpseta 160 kraadi juures u. 40-50 min (soovitatavalt veevannis, siis ei teki pragusid).

No comments:

Post a Comment