Friday, October 30, 2009

Kõige paremad ehk muredad šokolaadi-mandliküpsised


Täna tahtsin midagi hästi head küpsetada, valituks osutusid šokolaadiküpsised, mida olen juba kümneid kordi valmistanud... ja seda ainult sellepärast, et need maitsevad alati nii võrratult hästi!
Küpsised on pärit suurest šokolaadiraamatust. Natuke olen retsepti muutnud..

Vaja läheb:
180 g võid
1 muna
1 dl fariinsuhkrut
0,5 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
4 dl jahu (tavaliselt panen 1/3 osa täisteranisujahu ja ülejäänud nisujahu)
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
2 spl kakaod
75 g mandleid
100g valget šokolaadi
50 g tumedat šokolaadi

Vahusta toasoe või suhkrute ja munaga pehmeks vahuks. Sega omavahel jahu, kakao, küpsetuspulber ja sool. Haki suure noaga pähklid ja šokolaad, lisa koos jahuseguga munavahule ning sega. Tee segust väikesed ümmargused pallid (umbes 20 palli), aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 160 kraadi juures 12-15 minutit.
Lõhn, mis ahjust välja tungib, on lihtsalt vastupandamatu..

No comments:

Post a Comment