Tuesday, August 25, 2009

Juustupirukas


Üks hästi lihtne ja maitsev soolane pirukas, mis eriti hea just ahjusoojana..

Taigen:

200 g hapukoort
200g võid
2,5 dl nisujahu
2,5 dl täistera-nisujahu

Täidis:

300g riivitud juustu ( soovitav on kasutada erinevaid sorte)
3 muna
2 riivitud porgandit
soola, pipart

Sulata või ja sega sinna hulka hapukoor ja mõlemad jahud, pane pooleks tunniks külma. Määri ümmargune vorm võiga ja suru 2/3 taignast vormi põhja ja äärtele. Ülejäänud taignaosa võid uuesti külma panna.
Sega riivjuustu hulka munad ja riivitud porgandid, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta täidis vormi.
Rulli ülejäänud taigen ümmarguseks kettaks ja tõsta täidisele katteks. Näpista taigen äärtest kokku. Küpseta pirukat 200 kraadi juures umbes 20 minutit, kuni on kuldpruun.
Head isu!:)




No comments:

Post a Comment